Instagram Facebook
Az „okos” zárak a Construma 2022 kiállításon

Az „okos” zárak a Construma 2022 kiállításon

Az Office and Lockers Kft megalakulása óta RFID technológián alapuló elektronikus szekrényzárak forgalmazásával foglalkozik. Hálózati, kulcs nélküli szekrényzár megoldásaink segítik a munkaterületek kezelését mind üzemeltetés, mind HR szempontból. Cégünk az osztrák Gantner cég magyarországi partnere. 
A Gantner közel 40 éve gyárt és fejleszt elektronikus zárakat, szoftvereket wellness és fitness létesítményekbe, oktatási és egészségügyi intézményekbe, valamint nagy létszámú irodákba. 
 
Az intelligens szekrényrendszerek egyre inkább az okos irodák részét képezik. A távolról foglalható munkaasztalok és irodai lockerek, öltözőszekrények, a mobil telefonnal vagy belépőkártyával kezelhető szekrényzárak zökkenőmentesen integrálhatók az intelligens épület-alkalmazásokba.
 
Miután a vállalatok kiválasztották az igényeiknek megfelelő tárolóbútorokat, kerékpáros vagy egyéb öltözőszekrényeket, meg kell találniuk a legjobb zár megoldást, amely megfelel jelenlegi és jövőbeli követelményeiknek.
Az elmúlt két év rávilágított, hogy célszerű a jelenlegi kulcs- és kódzárakat korszerűbb érintésmentes szekrényzár rendszerre cserélni. Bármelyik hálózatba kötött Gantner zár rendelkezik push-to-open és push-to-lock funkcióval.
A szekrényzárak működtetéséhez felhasználhatók a meglévő belépőkártyák, chip matricák, vagy a GANTNER LockPal alkalmazását használó mobil telefonok.
 
Alapvetően három zárrendszert kínálunk, az elemes működtetésű zárakat (EcoLock és EcoSidelock), hálózatba kötött zárakat (Net.Lock) és központi terminálról kezelhető zárakat (SmartLock). A három rendszer eltérő előnyöket kínál, az épület adottságai, a felhasználó igényei és a kábelezés lehetősége általában meghatározza, hogy melyik típust célszerű felszerelni a szekrényekre. A zárakhoz csatlakoztatott technológia és szoftver támogatja a tárhelyek dinamikus, valós idejű kezelését, riportálást és nagy fokú biztonságot nyújt a felhasználóknak és a munkáltatónak egyaránt. 
 
A cég informatikai hálózatához csatlakoztatott, vagy attól teljesen független hálózaton működtetett intelligens szekrények gyorsan hozzárendelhetők a felhasználókhoz vagy szabaddá tehetők. A személyre kiosztott (dedikált) szekrények és a free módban használt szekrények egyszerűen variálhatók a Relaxx© intelligens felügyeleti szoftver segítségével. A rendszer által nyomon követhető a felhasználás, és az üzemeltető részére részletes ellenőrzési lehetőséget biztosít. A valós idejű szekrényhasználat alapján a használt szekrények takarítás céljából távolról is kinyithatók.
A hét minden napján, 24 órában elérhető kulcs nélküli intelligens szekrényrendszer gondoskodik arról, hogy az elveszett kulcsok és a bezárt ajtók többé ne jelentsenek problémát.
 
A hálózatba kötött intelligens zárrendszerünk megkönnyíti az összes szekrény használatának nyomon követését, emeli az alkalmazottak elégedettségét, egyben megnöveli a vállalat alkalmazkodó képességét a gyorsan változó munkamódszerekhez.
 
Örömmel látunk minden érdeklődőt a Construma/Otthon Design kiállításon, 2022. április 6-10 közt a Hungexpo A pavilon 304A standján.