Instagram Facebook
Hibrid terek

Hibrid terek

Többfunkciós terek. Munkavégzésre, találkozásra, megbeszélésre. De mindenekelőtt arra, hogy jól érezzük magunkat benne!
 
A munkahelyen együtt töltött idő még soha nem volt ennyire szervezett, minőségi és igazán közösségi.
 
Az irodákra már nem feltétlenül úgy tekintünk, hogy a nap legstresszesebb 8 órájának a színhelye, hanem inkább egy közösségi tér, ahol a kollégákkal találkozhatunk, megoszthatjuk gondolatainkat, ötleteinket. A „meg kell tenni” és a „maradni akarok” közötti határok egyre inkább elmosódnak, és az irodai területeken ma már akár konyhák, mozivásznak, pingpongasztalok, és egyéb kreatív együttműködést segítő funkciók is megtalálhatók.
 
Értékek, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a munkakörnyezetre és az arról kialakuló képre.
 
Az irodaterek tervezésekor egyre gyakoribb szempont a hibrid munkamódszerek támogatása, a vállalati értékekhez igazodva az alábbi 4 elvre koncentrálva: pozitív hatás kiváltása (emberekre, városra vonatkozóan), a vidámság újrafelfedezése, az együttműködés támogatása, valamint a kreativitás elősegítése.
 
Hogyan szervezzünk egy modern munkateret? Az elsősorban soft seating megoldásokat kínáló olasz TrueDesign vállalat az alábbiakat javasolja: 
 
1) A teljes alapterület kevesebb mint 1/3 részét használjuk munkaállomások elhelyezésére. A többi területeket szenteljük a kreativitás és az együttműködés ösztönzésére. Például nagy konyha, illetve kantin vagy „game-room”,pingpongasztal, csocsó stb. elhelyezésével.
 
2) Használjunk állítható magasságú vagy görgőkkel felszerelt munkaasztalokat, hogy a helyiségek gyorsan és nagyon kevés mozdulattal átalakíthatók legyenek.
 
3) A project team-ek létszámának és feladatainak dinamikus változásaihoz igazodva gondoskodjunk arról, hogy a munkaállomások a valós igényeknek megfelelően mozgathatók és cserélhetők legyenek. Ne csak állandó, fix asztalokat alkalmazzunk. 
 
4) Helyezzünk el növényeket! A természet közelsége egyértelműen pozitív hatással van a közérzetre.
 
5) Figyeljünk az anyaghasználatra. Igyekezzünk olyan anyagokat használni, megjeleníteni, amelyek kevésbé terhelik a környezetet.
 

Otthonos megjelenésű bútor

 
Otthonos bútor annak érdekében, hogy egyre otthonosabban, kényelmesebben érezzük magunkat a munkahelyen. Nemcsak a technológiáról és a sokoldalúságról van szó, hanem az is számít, hogyan lehet „lelket” és felismerhető karaktert adni a tereknek, hogy a felhasználók otthon érezzék magukat, és urai legyenek annak a térnek, amelyben élnek. Fontos, hogy a felhasználókat meggyőzzük, arról, hogy vigyázzanak a munkakörnyezetre, és szeressék úgy, mint a sajátjukat.
 
Hogyan javíthatjuk munkahelyi teljesítményt?
 
Érezze magát otthon a dolgozó; vagy még inkább: olyan teret alakítsunk ki, amelyről álmodik, de otthon nem valósíthatja meg.
 
A fenti megállapítások gyakorlatba történő átültetéséhez böngésszen bátran a truedesign.it oldalon!